Самолетни билети

Бейрут Рафик Харири (BEY)

Posted
Международно Летище Бейрут Rafic Hariri (BEY)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Бейрут Рафик Харири (BEY)

Летище Бейрут е с IATA код: BEY. Пълното име на летището е Бейрут Рафик Харири (Rafic Hariri) – то е международно летище разположено на 7 км южно от Бейрут, в квартала Khalden. Това е единственото гражданско летище в Ливан. Според класацията на списание Skytrax Magazine, летището заема престижното второ място като най-добро летище в Близкия изток, отстъпвайки единствено на Dubai International Airport. Това летище се използва преди всичко от международни авиопревозвачи. Редица големи градове от целия свят се свързват именно по въздушен път със столицата на Ливан чрез летще Бейрут Рафик Харири.

Услугите предлагани на летище Бейрут Рафик Харири са: туристически информационен център (намира се в залата за заминаващи), медицински център, който работи 24 часа в денонощието, офис за загубени вещи и багажи, поща, безмитни магазини, безплатен интернет за 30 минути, зала за молитви за мюсюлмани и християни.

Авиокомпания Bulgaria Аir извършва директни полети от летище София (SOF) до летище Бейрут Рафик Харири (BEY), като полетът е с продължителност от 2 часа и 30 минути.

 

Транспорт от и до летището

За придвижване от и до летището може да ползвате услугите на различни фирми или таксита, защото  за момента няма градски транспорт до летището. На летището се намира триетажен паркинг предназначен за 2350 автомобили. На летището може да намерите следните фирми, предлагащи коли под наем: AVIS, BUDGET, CA TRANS, CITY CAR, EUROPCAR, HERTZ, HALA. До изхода на залата за пристигащи пътници са разположени такситата носещи логото на летището. Времетраенето на пътуването от летището до центъра на Бейрут е около 20 минути.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Бейрут Рафик Харири (BEY)

 

ЛЕТИЩЕ БЕЙРУТ РАФИК ХАРИРИ (BEY) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/