Самолетни билети

Дюселдорф (DUS)

Posted
Международно летище Дюселдорф (DUS)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Дюселдорф (DUS)

Международно летище Дюселдорф е с IATA код: DUS. Това е най-голямото летище в най-населената област на Германия – Северен Рейн-Вестфалия. Международно летище Дюселдорф (DUS) е третото по големина летище в страната и е важна база на двете най-големи немски авиокомпании: Lufthansa и Air Berlin.

Международно летище Дюселдорф е открито през 1927г. В наши дни аеропорта има три пътнически терминала: Терминал A, Терминал B и Терминал C, които са свързани помежду си.

На Терминал А се обслужват пътниците на авиокомпаниите: Lufthansa и Lufthansa Regional, както и партньорите на авиокомпанията, които са извън или част от алианса Star Alliance (Aegean Airlines, Air China, Austrian Airlines и др.).

Терминал В основно е използван за вътрешни полети в Германия или Европейския Съюз, извършвани от Air Berlin и от авиокомпаниите на Skyteam и Oneworld (British Airways, Finnair, KLM, Air France, Czech Airlines, Iberia).

Терминал С е служи на пътуващите с полети от и до държави извън Шенген, както и с презокеански полети. Това полети оперирани от авиопревозвачите: Air Berlin, Emirates, Delta Air Lines и Turkish Airlines.

На летище Дюселдорф може да намерите следните предлагани услуги: обменни бюра, банка, банкомат, сувенирни магазини, храни, както и безмитни магазини. Повече от 40 кафенета, барове и ресторанти ще октриете в зоните преди и след чекиране на всички терминали. На всички терминали има безжичен интернет, но услугата е срещи заплащане. Други услуги в помощ на пътниците на летище Дюселдорф са: аптека, медицинска помощ, помещения за грижа за малки деца и стоматолог.

За хора с увреждания се предлагат инвалидни колички, катро предварителнои трябва да направите заявка. Паркоместата при показване на документ за инвалидност са безплатни. За допълнителна помощ и по-специфични нужди се свържете с Вашия туристически агент, с кйто правите резервацията си.

Автомобил под наем можете да вземете от офисите в централната зала за пристигащи, а трябва да го върнете на обозначеното място до залата за заминаващи. Предлаганите услуги са на компаниите: Sixt, Thrifty, Hertz, AVIS и Europcar.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Дюселдорф (DUS), като продължителността на полета е около 2 часа и 30 минути. От България има и сезонни чартърни полети до Дюселдорф от Бургас и Варна.


Транспортът от и до летището

С автобус: С автобус 721 пътниците биват откарани до централната ЖП гара на Дюселдорф. До съседните близки градове в околността се предлагат и други автобусни линии.

С влак: С градското метро S-Bahn на линия S11 може да пътувате до Дюселдорф. Спирката се намира под сградата на терминалите.

С такси: Може да намерите лицензираните таксиметрови компании пред изхода за пристигащи. Тарифите до центъра на Дюселдорф започват от 20 евро.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Дюселдорф (DUS)

 

ЛЕТИЩЕ ДЮСЕЛДОРФ (DUS) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/