ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Mobile / Viber / WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  Балчиик е крайбрежен град в област Добрич, Североизточна България, разположен в средните части на северното Българско Черноморие, в близост до курортния комплекс Албена. Той е административен и стопански център на едноименната община Балчик. Населението на град Балчик към края на 2011 година е 11 321 жители.

Значима забележителност на Балчик е архитектурно-парковият комплекс „Балчишки дворец“ - състоящ се от комплекс вили изграден 1924-1934 г. за лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбургска в най-южната точка на новоокупираните земи и създадената през 1955 г от академик Даки Йорданов Ботаническа градина, простираща се днес на площ от 194 декара.

Намира се на черноморския бряг, близо са курортите Албена, Кранево, Златни пясъци и градовете Варна, Добрич и Каварна. Като цяло температурата на морската водата е 2–3 градуса по-ниска, отколкото по южното българско Черноморие.

В Балчик се намират следните забележителности от Стоте национални туристически обекта:

Архитектурно-парковият ансамбъл включващ сградите на „Балчишки дворец“. Построен е за лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбургска, по време на румънската окупация на Южна Добруджа (1919-1940 г.) и създадената тук след освобождението на Южна Добруджа от академик Даки Йорданов Ботаническа градина. Днес Ботнаническата градина разполага с най-богатата колекция кактуси на Балканите и в Източна Европа. Ботаническата градина се простира на площ от 194 кв. м. и е със статут на Защитена местност по ЗЗТ. В Дворцовия комплекс, с изключение на кралския апартамент, където е отворена изложбена експозиция, всеки, който да може да си плати, има привилегията да отседне в апартаментите на принцовете и придворните и да вечеря в кралската трапезария.

Възрожденската църква "Св. Николай Мирликийски", построена в 1848 г. с килийното училище и срещуположната им стара фурна са ансамблов паметник на културата от национално значение.

Храмът на Кибела, открит близо до пл. Рибарски е археологически паметник на културата с национално значение.

Средновековните крепостни стени на града, запазени в кв. "Васил Левски" са археологически паметник от национално значение.

Възрожденските каменни чешми, големите търговски каменни сгради и оцелелите тук там традиционни възрожденски къщи също са забележителни произведения на българската архитектура.

Паметник на падналите за обединението на България във войните 1912-1913, 1915-1918, 1941-1944 г.

Паметник на кап. Георги Радков и командваната от него лека брегова батарея победила и отблъснала в морския бой при Балчик (1916)| на 13.12.1916г. тежката руска ескадра бомбардираща и опитваща се да разруши напълно красивия български град.

Град Балчик е център за много културни мероприятия. Ежегодно се провеждат множество фестивали. С традиции е детският фестивал "Усмивките на морето". С тенденция да се превърнат в ежегодни фестивали са Балфест — международен филмов фестивал за документални филми и международния Филм форум.

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.