Print

Международно летище Атина Елевтериос Венизелос (ATH)Международно летище Атина Елевтериос Венизелос (ATH)Международното летище в Атина Eleftherios Venizelos е с IATA код: ATH. Летището започва дейността си през 2001г. Летище Атина Eleftherios Venizelos се намира в източните предградия на Атина и е приблизително на 30км от центъра на града. Атинското летище се счита за най-големия вход за Източна Европа, а също така от тук се осъществчват много полети за Източна и Югоизточна Азия (Пекин, Сингапур, Банкок).

Относно пътниците, които пътуват с деца има детски кът за игра, работещ от 09:00 - 21:00. Детският кът разполага със специално обучен персонал, който да занимава децата. Така родителите могат да завършат на спокойствие процедурите преди заминаване. Местото се намира близо до изхода за заминаващи B1-2.

Други предлагани услуги на летището са: банка, обмяна на валута, център за туристическа информация и 6 офиса за коли под наем, поща, зона за безжичен Интернет (безплатен в продължение на 45 минути), постоянна изложба посветена на Eleftherios Venizelos, както археологически разкопки.

Международното летище в Атина разполага с Бизнес Център разположен в зоната за пристигащи. Това е зона създадена за да изгради професионалните нужди на пасажерите, предоставяйки компютри, безжичен интернет, телефон, факс, принтер, зала за срещи за 6 човека, прожектор и оборудване за конферентна връзка.Транспорт от и до летището

С автобус: До международно летище Атина може да се стигне с градски транспорт. 6 експресни автобусни линии (OASA) пътуват до летище Eleftherios Benizelos, както и линия 3 на метрото и линия 1 на крайградската железница. Всички 6 автобусни линии се движат денонощно. Автобусите, които пътуват до летището са: X92 от Kifissia, X93 от централната автогара (KTEL) в Kifissos, X94 от Messogion Avenue (начална автобусна спирка Ethniki Amina), X95 от площад Syntagma, X96 от Piraeus и X97 от Dafni.

С автомобил: Можете да достигнете до летището и пътувайки по магистрала Атика.

С влак: Има маршрути с крайградската железница, които свързват летището с Stathmos Larissis (връзка с метро, линия 1) и пристанището Piraeus.

Category: Летища