ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Mobile / Viber / WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Москва Шереметиево (SVO)Международно летище Москва Шереметиево (SVO)


Международно летище Москва Шереметиево (Moscow Sheremetyevo) е с IATA код: SVO. Летището е второто по големина от три летища, обслужващи руската столица Москва (най-голямо е Домодедово, а най-малко – Внуково). Летище Москва Шереметиево се намира на 28 км северозападно от центъра на града и служи за седалище на руския национален авиопревозвач Aeroflot, както и на чартърната авиокомпания Nordwind Airlines.

Летище Москва Шереметиево е открито през 1959 г. с един терминал, а през 1980 г. е отворена втората терминална сграда. Шереметиево е едно от малкото летища с терминали на голямо разстояние един от друг и действащи като отделни аерогари. Около тези два основни терминала са построени и по-новите, като в северната част на летището е Терминал 1 (най-старият, скоро ще бъде означаван като ТВ) и новопостроеният към него Терминал С. В южната част е Терминал F (бившият Т2), на който се обслужват пътници от международни полети, Терминал D, обслужващ пасажерите на Aeroflot, а Терминал Е (също международен) е построен между тях и трите южни сгради вече са свързани със закрити коридори.

Между терминалите на летище Шереметиево може да се пътува с обществени автобуси, експресни автобуси и безплатни летищни автобуси. Пътуването отнема около 15 минути.

На летище Москва Шереметиево може да се възползвате от следните услуги: Информационни бюра и панели с тъчскрийн монитори, предлагащи информация за полетите и интерактивни карти с транспорта до града, има в централните зали на всички терминали. Банки, обменни бюра и банкомати ще намерите в залите за пристигащи и заминаващи пътници на Т1 и ТF. Безмитни магазини има в залите за пристигащи и заминаващи на всички терминали. Освен тях има и много магазини за сувенири, техника, книги, списания, цветя и др. Ресторанти, кафенета и барове ще намерите на всеки терминал. На летище Москва Шереметиево може да ползвате услугите на коли под наем от фирмите Hertz и Sixt. Безплатен безжичен интернет се предлага в залите след чекиране на Терминал F и във ВИП ложите. Може да ползвате предплатена услуга за останалите части на летището, като се планира достъпът да стане безплатен на всички терминали в бъдеще. За хора с увреждания може да бъде предоставена инвалидна количка или помощ от персонала, които трябва да се заявят предварително. Трябва предварително да уведомете своята авиокомпания от какво имате нужда, когато закупувате самолетните си билети. Аптека, медицински център, стаи за грижа за бебета, фризьор (на терминали С и F), бизнес център на Терминал F.


Транспорт от и до летището

С автобус: Редовни експресни автобуси вървят 24 часа от автобусни спирки, намиращи се в близост до Терминал 1 и автобусна спирка в близост до залата за пристигащи на терминал F до Москва. Автобус 851 пътува до метро Rechnoi Vokzal, а автобус 817 пътува до метро Planernaya.

С междуградски автобуси: Междуградски автобуси пътуват между Международно летище Шереметиево и Централния Въздушен Терминал на Москва (Moscow Central Air Terminal), който се намира между метростанции Динамо и Аеропорт.

С влак: Пред Терминал F има гара, от която можете да вземете директен влак до жп гара „Белорусская“, една от деветте големи гари в Москва. От Терминал 1 (B) и Терминал C има автобус до гарата на ТF.

С такси: Таксита от летището до град Москва вървят 24 часа в денонощието. Могат да се хванат от залата (нивото) за пристигащи на Терминал F или до Терминал 1. Препоръчва се пътниците да се наредят на опашката за таксита с фиксирана цена.

Карта на Летище Москва Шереметиево

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.