Международно Летище Виена Швехат (VIE)Международно Летище Виена Швехат (VIE)Международно Летище Виена Швехат (Vienna - Schwechat) е с IATA код: VIE. Летището се намира на 18 км от центъра на Виена в югоизточна посока, в района Швехат. Летището е център на Австрииските Авиолинии. Това е най-голямото и най-натовареното летище в Австрия, което има капацитет да приема големи самолети като Еърбъс A340, като и Боинг 747.

Международно летище Виена обработва около 20 милиона пътници годишно и в момента има три терминала. Терминали 1 и 2 са основните терминали за редовни полети, а терминал 1А се използва от нискотарифни превозвачи. Терминалите са разположени в една сграда и са наблизо един до друг. Те се управляват от Фрапорт, Суиспорт, Летище Виена и Австрийските Авиолинии.

Летище Виена Швехат (VIE) има ВИП и бизнес център, десет различни зали за бизнес представители. Налични са съоръжения за пътници с увреждания. Хотел се намира срещу сградата на терминала. На летището също така има банкомати, две пощенски станции, множество ресторанти и кафенета, повече от седемдесет магазина, медицински център и аптека.

Има план за разширяване на Летище Виена с нова кула, нов терминал, трета писта и ЖП гара.


Транспорт от и до летището

До Летище Виена Швехат може да се стигне чрез влак S-Bahn, влакът на Сити Еърпорт, много автобуси, а в бъдеще по проект и с влака S70.

РЕЗЕРВАЦИИ НА ХОТЕЛИ


ЕДНОПОСОЧНИ И ДВУПОСОЧНИ ЛЕТИЩНИ ТРАНСФЕРИ