Самолетни билети

Амстердам Схипхол (AMS)

Posted
Международно летище Амстердам Schiphol (AMS)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Амстердам Схипхол (AMS)

Летището в Амстердам Схипхол е с IATA код: AMS. То е главното летище на Холандия, което е на около 20 минути път с кола от столицата Амстердам. Летището има шест писти и проект за седма пистата, и един голям терминал, който е разделен на три зали за заминаване както и нова част наречена Терминал 4, която се намира в същата сграда.

Летище Амстердам Схипхол е основна база на превозвачите Amsterdam Airlines, KLM, Transavia, Martinair и ArkeFly. Летище Schiphol е на пето място по големина в Европа. На Летище Амстердам Схипхол има огромна търговска зона, малък музей и библиотека, както и голяма панорамна тераса. До летището може да се стигне с автомобил, с влак или с няколко автобуса, кото пътуването продължава около 15-20 минути. До летището има и безплатен превоз на всеки половин час, който свързва всички големи хотели в центъра на Амстердам.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Амстердам Схипхол (AMS), като продължителността на полета е около 2 часа и 55 минути.


Транспорт от и до летището

С автобус: До летището може да се качите на автобусни линии 197 и 370, както и линия 370 от центъра, от Zuid, а с 192 от Osdorp, Sloten/Nieuw Sloten. Можете, също така, да се придвижите и с безплатен автобус, който се движи на всеки половин час. Този автобус свързва по-големите хотели в центъра с летището.

С влак: До летището можете да се придвижите и с градски влак, който потегля от централната ЖП гара на Амстердам. Пътуването отнема около 15 минути.

С автомобил: Летището е разположено до магистрала A4, която свързва Амстердам, Хага и Ротердам. Знаците маркират пътя до летището много добре.

С такси: Mоже да се придвижите близо до входа на Schiphol Plaza, там също така се намират и таксиметрови спирки. Пътуването от Амстердам отнема около 15 минути.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Амстердам Схипхол (AMS)

 

ЛЕТИЩЕ АМСТЕРДАМ СХИПХОЛ (AMS) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/