Самолетни билети

Букурещ Отопени (OTP)

Posted
Международно летище Букурещ Отопени (OTP)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Букурещ Отопени (OTP)

Международното летище Букурещ Отопени (Bucharest Otopeni) е с IATA код: OTP. Oт месец май 2004 г. летището е с ново име Хенри Коанда в чест на румънският академик, инженер, физик и изобретател – пионер в модерната авиация. Летището се намира на 16 км северно от град Букурещ. То е напълно оборудвано с най-съвременни удобства и предлага услуги с високо качество. То е и основна база за националната авиокомпания на Румъния TAROM.  Международно летище Otopeni обслужва полетите на различни авиолинии включително и на Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, KLM, LOT, Lufthansa, Olympic Air, Swiss и Turkish Airlines.

Има само 1 терминал, който е разделен на 3 зали: една за международни полети, една за пристигащи от чужбина и една за вътрешни полети. Има 13 изхода и скоро ще бъде разширено с още един Терминал, с още седем изхода. Летище Букурещ Отопени е известно още с името Henri Coanda, в чест на едноименния румънски пионерски пилот.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Букурещ Отопени (OTP), като продължителността на пътуването е около 1 час и 15 минути.


Транспорт от и до летището

До международно летище Букурещ Отопени (Хенри Коанда) може да се стигне с: автобус или влак, както и с автомобил или такси.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Букурещ Отопени (OTP)

 

ЛЕТИЩЕ БУКУРЕЩ ОТОПЕНИ (OTP) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/