Самолетни билети

Мадрид Барахас (MAD)

Posted
Международно летище Мадрид Барахас (MAD)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Мадрид Барахас (MAD)

Международно Летище Мадрид е с IATA код: MAD. Официалното име на летището е Мадрид – Барахас, като носи името на квартала в който се намира. Това е основното летище, което обслужва столицата на Испания – Мадрид. През летище Мадрид преминават около 50 милиона пътници на година, което го прави най-натовареното и голямо летище в Испания. Летище Мадрид – Барахас се намира в границите на града, на по-малко от 10 км от бизнес зоната и на около 13 км от историческия център на Мадрид – Пуерта дел Сол.

Летището разполага с четири писти и четири терминала с безплатен автобусен транспорт между тях. Терминали 1, 2 и 3 се един до друг, докато Терминал 4 е встрани и е сред най-големите терминали в света. Този терминал има основна и сателитна сграда. Благодарение на този нов и модерен Терминал 4, Летище Мадрид – Барахас е с капацитет да обслужва повече от 70 000 пътници всяка година. Летището има бизнес център и ВИП салони, както и пълно оборудване за пътници с увреждания. Освен това, има две банки, банкомати, повече от 30 ресторанта, барове и кафенета, различни магазини и безмитна зона, както и офиси на компании за коли под наем, а освен това детска занималня, детска площадка и аптеки.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Мадрид Барахас (MAD), като продължителността на полета е около 3 час и 40 минути.


Транспорт от и до летището

С влак: Летището се обслужва от линия на метрото в Мадрид, като продължителността на пътуването до центъра на града е около 12 минути.  Линия 8 осигурява бърза връзка от летищните спирки на метрото от Терминал 2 и Терминал 4 до центъра на Мадрид.

С автобус: Има редовни автобуси от летището на линия 200, която спира при всички терминали. Също така може да вземете от летището експресен автобус до централната жп гара.

С такси: Съблюдавайте лицензираните таксиметрови компании, които ще Ви отведат на точния адрес.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Мадрид Барахас (MAD)

 

ЛЕТИЩЕ МАДРИД БАРАХАС (MAD) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/