Самолетни билети

Малага (AGP)

Posted
Международното летище Малага (AGP)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Малага (AGP)

Международното летище Малага е с IATA код: AGP. Летище Малага е известно също така и под името: Коста дел Сол или летище Пабло Руиз Пикасо. Летище Малага е четвъртото в Испания по натовареност на пътническия трафик след Барахас в Мадрид, Барселона и Палма де Майорка.

Летището се намира се на 8 км югозападно от град Малага. От него се извършват полети до над 60 държави по света. Това е международното летище на Андалусия, осъществяващо 85 % от въздушния трафик в областта и единственото, предлагащо толкова маршрути извън страната.

Летището разполага с 3 терминала, като последният е открит през март 2010г.

Услуги предлагани на летище Малага: новият терминал на летище Малага разполага с най-голямата зала за хранене в Европа. Там се намира и първият в света магазин на National Geographic, можете да намерите също Starbucks, Pizza Hut, Burger King, магазин на Adidas, много други заведения, ресторанти, кафенета и магазини. На летището има безжичен интернет.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Малага (AGP), като продължителността на полета е около 3 час и 50 минути.


Транспорт от и до летището

С влак: Летището има новопостроена станция на метрото, с което може да се стигне до центъра на Малага.

С автобус: На подземното ниво на терминал 3, достъпен от всички други терминали, има автобусна спирка. Рейсовете, тръгващи оттам, се движат до центъра на Малага и до пристанището на града.

С автомобил: Единственият път, водещ до летището е МА-21, шосето, свързващо Малага и Торремолинос.

С такси: Такситата са на разположение пред сградите на Т1 и Т3. Испанските таксита са бели на цвят и имат оранжева табела на покрива, която свети, когато таксито е свободно. Те нямат брояч, а списък с ценова листа за определени райони, до които могат да Ви заведат.

Паркинги: Новият паркинг на летището е на 7 етажа и разполага с 2500 паркоместа. Отделно има и паркинг за дълготраен престой.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Малага (AGP)

 

ЛЕТИЩЕ МАЛАГА (AGP) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/