Самолетни билети

Париж Шарл де Гол (CDG)

Posted
Международно летище Париж Шарл де Гол (CDG)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Париж Шарл де Гол (CDG)

Международното летище Париж Шарл де Гол (Paris Charles de Gaulle) е с IATA код: CDG. Летището се намира на около 25 км от Париж в североизточна посока и е сред основните авиационни центрове в света, а също и най-голямото летище във Франция. То служи като основна база на Еър Франс и е база на Делта Еър Лайнс в Европа.

Летището обслужва почти 60 милиона пътници на година, и е второто най-натоварено летище на континента след Летище Хийтроу в Лондон по отношение на обслужвани пътници. Международно Летище Париж Шарл де Гол разполага с три терминала, които са свързани с влакчета.

Наличните летищни съоръжения включват работни зони, специални съоръжения от най-високо качество за пътници с увреждания, покрита паркинг зона, офиси на компании за автомобили под наем. Останалата част от съоръженията на терминала включват банкомати, безжичен интернет достъп, много ресторанти и барове, добър избор на магазини, молитвени стаи и медицински услуги.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Париж Шарл де Гол (CDG), като продължителността на полета е около 3 часa.


Транспорт от и до летището

Трансферът между терминалите се извършва с нова летищна линия на метрото. До Летище Париж Шарл де Гол може да се стигне посредтсвом подземната железопътна мрежа и високоскоростна национална железопътна мрежа. Други варианти включват автобусите на Роасибъс, автобусите на Еър Франс с връзки с летище Орли в Париж, както и с таксита.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Париж Шарл де Гол (CDG)

 

ЛЕТИЩЕ ПАРИЖ ШАРЛ ДЕ ГОЛ (CDG) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/