Print

Варна - Морската столица на България, така се нарича най-големия морски град на брега на Черно море с население 335 949 души и 238 кв. км. площ. Той се простира по брега на Варненския залив и Варненското езеро, като централната част се свързва посредством най-дългия в България мост - Аспоруховия мост дълъг 2км.

Във Варна се помещава Адмиралтейството на Българската армия, а около залива са кварталите Галата и Аспарухово, промшлената зона, пристанището, централната градска част и красивата плажна ивица. Градът непрекъснато се разширява посредством вилните зони край Златни пясъци, Евксиноград и квартал Виница. Курортните комплекси приемат хиляди наши и чужди туристи.

Като туристически и културен център във Варна се провеждат много културни събития и фестивали.
Морската градина е атракцията за курорта с наличието на изкуствените резервати, с ботаническа градина, с Делфинариум, Аквариум, зоопарк и Военноморски музей.

Гостите на Морската столица с интерес посещават църквата Св. Анастасия с изложба от Възраждането и Катедралната църква Св. Богородица.
Може да посетите кукления театър, Драматичния театър, Филхармонията , Операта, обсерваторията и планетариума. Безспорно най-голямото богатство е плажната ивица и морските бани.

Варна притежава и интересни музеи - Археологически музей, Военноморски музей, Музей на Възраждането, Парк-музей Владислав Варненчик.

Независимо дали сте на почивка командировка или на гости при познати или просто минавате през този красив град посетете: Дворецът на спорта и културата, природонаучния музей, Музеят за историята на Варна, Етнографския музей и Къщата музей Георги Велчев.

Красива Варна Ви очаква,  не се колебайте ще Ви посрещне с очарователната си природа и ще Ви изпрати със спомени за приятни моменти.

 

 

Category: Дестинации