Самолетни билети

Варшава Фредерик Шопен (WAW)

Posted
Международно летище Варшава Фредерик Шопен (WAW)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Варшава Фредерик Шопен (WAW)

Международното летище Варшава Фредерик Шопен (Warsaw Frederic Chopin Airport) е с IATA код: WAW. Летището е разположено на около 10 км от Варшава. То е най-натовареното в Полша, като обслужва 50% от целия въздушен пътнически трафик, обслужвайки приблизително 100 полета дневно. Най-натоварените международни дестинации са полетите до: Лондон, Франкфурт, Париж и Амстердам, а Краков, Вроцлав и Гданск са най-предпочитаните при вътрешни полети.

Инфраструктурата на летището се състои от две самолетни писти и два терминала. Първоначално, след построяването си през 1992 г., Терминал 1 е поемал целият трафик, но в момента действа основно като терминал за нискотарифните авиокомпании и някои от членове на съюза SkyTeam. Новопостроеният терминал 2 е започнал работа на 12 март 2008г., като е доста по-голям от Терминал 1 и обслужва полети на авиокомпаниите от съюзите: Star Alliance, OneWorld и някои други авиопревозвачи.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Варшава Фредерик Шопен (WAW), като продължителността на пътуването е около 2 часа.


Транспорт от и до летището

До летището може да се стигне с такси или автобус, като скоро се очаква да бъде завършена жп линията свързваща аерогарата с центъра на Варшава.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Варшава Фредерик Шопен (WAW)

 

ЛЕТИЩЕ ВАРШАВА ФРЕДЕРИК ШОПЕН (WAW) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/