Самолетни билети

Виена Швехат (VIE)

Posted
Международно летище Виена Швехат (VIE)

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Виена Швехат (VIE)

Международно Летище Виена Швехат (Vienna – Schwechat) е с IATA код: VIE. Летището се намира на 18 км от центъра на Виена в югоизточна посока, в района Швехат.

Летището е център на Австрииските Авиолинии и нискобюджетната авиокомпания Ники. Това е най-голямото и най-натовареното летище в Австрия, което има капацитет да приема големи самолети като Еърбъс A340, като и Боинг 747.

Международно летище Виена обработва около 20 милиона пътници годишно и в момента има три терминала. Терминали 1 и 2 са основните терминали за редовни полети, а терминал 1А се използва от нискотарифни превозвачи. Терминалите са разположени в една сграда и са наблизо един до друг. Те се управляват от Фрапорт, Суиспорт, Летище Виена и Австрийските Авиолинии.

Авиокомпания България Ер изпълнява директни полети от летище София (SOF) до летище Виена Швехат (VIE), като продължителността на пътуването е около 1 час и 40 минути.


Транспорт от и до летището

До Летище Виена Швехат може да се стигне чрез влак S-Bahn, влакът на Сити Еърпорт, много автобуси, а в бъдеще по проект и с влака S70. Има план за разширяване на Летище Виена с нова кула, нов терминал, трета писта и ЖП гара. В момента на летището има ВИП и бизнес център, десет различни зали за бизнес представители, съоръжения за пътници с увреждания и хотел срещу сградата на терминала. На летището също така има банкомати, две пощенски станции, множество ресторанти и кафенета, повече от седемдесет магазина, медицински център и аптека.

reservacia-na-samoleten-biletПровери цената на самолетен билет до и от летище Виена Швехат (VIE)

 

ЛЕТИЩЕ ВИЕНА ШВЕХАТ (VIE) – ИЗЛИТАЩИ ПОЛЕТИ /Departures/ и КАЦАЩИ ПОЛЕТИ /Arrivals/