ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

 

Защо да посетите Берлин? История, Култура и Кулинарни Изживявания

Берлин (Berlin) е столицата на Германия. Градът съчетава модерния дух със завладяващата му история и изключителната кулинарна сцена. Посещението в Берлин предлага на посетителите възможността да се потопят в уникалната атмосфера, да разгледат значимите забележителности и да опитат традиционни немски ястия. А етои някои от важните забележителности в Берлин:

Бранденбургската врата: Построена е в периода 1789 – 1791 година в стил класицизъм. Като прототип при изграждането на Бранденбургската врата послужва пропилеят на Атинския акропол на Древна Гърция. Днес тя служи като символ на обединението на Германия и е една от основните атракции в Берлин.

Берлинската зоологическа градина: Тя е една от най-големите в света, която привлича посетители от цял свят.

Аквадом в хотел Радисън блу: Посетете аквадома в Берлин, който е най-големия цилиндричен аквариум в света. Немските инженери са го проектирали с височина 25 метра и широчина 12 метра. За да бъде атракцията още по-пълна в аквариума са построили и асансьор, с който може да имате още по-близък поглед до огромното разнообразие от околко 2600 риби.

Островът на музеите: Разположен е в северната част на остров Шпрееинзел и се намира в историческия център на Берлин. На територията на комплекса се намират пет големи музея: Стар музей (Altes Museum), Нов музей (Neues Museum), Стара национална галерия (Alte Nationalgalerie), музей Боде (Bode Museum), музей Пергамон (Pergamon Museum). През 2019 г. е официално открита чисто нова сграда – Галерия Джеймс Симон (James Simon Galerie). Тя свързва останалите музеи и играе ролята на вход към комплекса. 

Дворецът Шарлотенбург (Schloss Charlottenburg) е сред най-изисканите представители на бароковата архитектура в Германия. Разположен е в едноименния район. Построен е по разпореждане на съпругата на Фридрих I, кралица София Шарлота Хановерска. Първоначално се използва за лятна резиденция, но постепенно се разраства в масивно съоръжение. На главния вход на замъка има 48-метров купол, увенчан с позлатена статуя на Фортуна. В главното крило на двореца са се разполагали апартаментите на Фридрих I. Особен интерес представлява Залата за приеми – огромно помещение с високи сводове, ниши и барелефи. В самия край на западното крило се намира Порцелановата зала, съдържаща прекрасна сбирка от китайски порцелан. 

Ликвидрон е модерен СПА център с дизайн излязъл от научна фантастика. Tази бивша железопътна станция ще ви пренесе в бъдещето на релаксацията. Съоръжението е пълно със сауни и бани, Ликвидрона привлича жители на града и туристи. Уникалното за този СПА комплекс е огромния басейн пълен със солена вода. Многоцветни светлини и музика подсилват преживяването на посетителите. Музика варира от класическа до техно, като е специално пригодена да се чува дори под вода.

Кулинарни изживявания или какво да опитаме от немската кухня. На първо място поставяме братвурст с картофено пюре. Този класически германски деликатес представлява пикантна свинска или телешка наденица, обикновено сервирана със сос и картофено пюре. Кнедли с ягодов сос (Kartoffelklöße mit Erdbeersoße) Сладкият завършек на германската кухня включва традиционните кнедли, сервирани със сладък сос от ягоди.

За улеснение на всички пасажери, съществуват директни полети от летище София до летище Берлин. Това предоставя още по-удобен начин за бързо и лесно стигане до немската столица.

Берлин е град, който съчетава историята с модерния му облик, предлагайки на посетителите удивително разнообразие от забележителности и кулинарни изживявания. Посещението в този град обещава уникален микс от култура, вкус и емоции, които трудно скоро ще забравите.

Карта на Берлин


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.