ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Mobile / Viber / WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Добре дошли в Лисабон (Lisboa) столицата на Португалия. Един град на седем хълма, който е източник на богатства и история! Ако сте готови за невероятно пътешествие из този чудесен град, ето няколко места, които не бива да пропуснете:

Първата спирка във вашия лисабонски тур трябва да бъде величествения Площад на Търговията (Praça do Comércio), който се намира в непосредствена близост до брега на река Таус. Разходете се изпод арките и усетете пулса на Лисабон. 

Разходете се до красивата крепост и кулата Белем (BELEM), която разказва за времето на Великите географски открития. Тук всяка каменна стена крие тайни от ерата на мореплавателите.

Националният музей на керамичните плочки (MUSEU NACIONAL DO AZULEJO) пък ще ви разкрие богатството на португалското изкуство. Някои от показаните експонати шарените azulejos (от португалски плочки) са още от XV-ти век и ще ви разкрият легенди за славните времена на прочутите португалски мореплаватели. По-късно като се разхождате из Лисабон и разглеждате уличните фасади си спомнете за тях и историята им.

Изкачете се до замъка на Свети Георги (CASTELO DE SAO JORGE) и се насладете на португалския град от високо. Тук ще откриете и малък археологически музей и тераси, като задължително трябва да фотографирате тази неповторима гледката към средновековния градски квартал Алфама.

Опознайте традиционната португалска музика - фадо в едноимения музей (MUSEU DO FADO). Този уникален музей ще ви разкаже за историята на музиката фадо. Люлката  на музиката фадо са западните предградия на Лисабон. Първоначално на фадото се е гледало като на долнопробна музика, изпълнявана от простолюдието в публичните домове. Днес лисабонските квартали Баиро Алто и Алфама се считат за меката на тази пропита с тага музика,  превърнала се в културен символ на Португалия. В музея може да проследите историята на едни от най-ярките изпълнители и поети свързани с фадо. Днес Фадото е част от световното нематериално културно наследство, включено в списъка на ЮНЕСКО. Предполага се, че се е появило  през  XVIII век и е било изпълнявано от португалските мореплаватели, които пеели протяжните си песни за да изразят копнежа по родните брегове и любимите си хора. Португалците определи същността на Фадо, което съчетава  самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка. Скръбното протяжно пеене е в резултат от смесването на гръцки, арабски и бразилски музикални влияния. 

Ценителите на изкуството нека посетят Музеят на Калуст Гулбенкян (CALOUSTE GULBENKIAN). Тук са събрани съкровища от различни култури - египетска, гръцка, азиатска, ислямска и европейска. Изложените ценности са събрани от един човек – Calouste Gulbenkian. Това определено е една от най-красивите и богати частни колекции в света, включващи произведения на Рубенс, Рембранд, Моне и Рене Лалик.

Следващата спирка в нашия пътеводител е за любителите на морето и подводния свят. Океанариумът в Лисабон (Oceanario de Lisboa) е най-големия в Португалия, а също така и един от най-големите в Европа, който ще ви покаже разнообразието на морския живот. Тук може да видите  повече от 8000 морски вида. Разгледайте 4-те постоянни експозиции от: птици, риби, земноводни и бозайници.

Изживейте едно автентичното лисабонско преживяване с трамвай номер 28. Качете се на този така известен жълт трамвай, който ще ви разведе през най-забележителните квартали на града.

Това е Лисабон - градът на откритията, на красотата и на невероятната история. Пожелаваме ви едно вълнуващо пътешествие! За улеснение на пътуването на всички желаещи да посетят Лисабон, съществуват директни полети от летище София (SOF) до летище Лисабон (LIS). Това предоставя още по-удобен и бърз начин за да стигнете до така посещавания португалския град.

Карта на Лисабон


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.