ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Viber/WhatsApp: +359896889907

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ

Построен в Горнотракийската низина, на двата бряга на р.Марица се намира втория по големина град в България - Пловдив. В далечните времена той носи името Филипополис, а след това - Тримонциум.
Градът на тепетата е с население 382 950 жители и е административен център на община Пловдив, област Пловдив, община Родопи и община Марица, разположен между седемте тепета.

Историческото богатство тук е разнообразно, много от обектите са включени в Списъка на 100-те национални туристически обекта.
Да започнем със Старинен Пловдив, намиращ се в стария град с 17 паметника, Археологическия комплекс "Небет тепе" и Тракийското селище с крепостни съоръжения от римската и тракийската епоха и зидове с циклопски градеж.

Атракция за Пловдив е Античния театър, построен през втори век, опожарен и възстановен по-късно с около 3500 места на два етажа.
Интерес представляват: Регионалния археологически музей, като най-стара културна институция, с богата колекция от 100 000 експоната; Природонаучния музей, притежаващ 48 000 образци, разпределени по отдели; Историческия музей, съхраняващ 60 000 експоната и  опазващ историческото минало на Пловдив и Пловдивската област.

Архитектурно историческото наследство се допълва с наличието на старите автентични къщи като: Къща музей "Златю Бояджиев" - дом на доктор Чомаков, известен лекар в Пловдив; Балабановата къща, образец на възрожденска архитектура; Къщата на Георгиади с богата декорация; Ламартиновата къща, построена за търговеца Георги Мавроди; Къщата на Хидлиян, като най-добре декорирана къща в града, национален паметник на културата; Къщата на Аргир Куюмджиоглу - Етнографския музей, на четири етажа с 40 000 експоната, връх на възрожденската архитектура. Всяка една забележителност на Пловдив, сама по себе си е интересна за разглеждане, съхранила историята на града.

В Пловдив има доста църкви, някои от тях са национални туристически обекти като: "Св.Св.Константин и Елена" разположена в старата част на града с "чудотворната"  храмова икона; Църквата Св.Неделя с икони на Димитър Зограф; Църква "Св.Марина" - главен храм на Пловдивската епархия.

Не пропускайте да разгледате Художествената галерия, Античния Форум, Античния стадион на площад Джумаята, Античния Одион. Интерес представлява Паметникът на Съединението - 12м.фигура от бронз, Часовниковата кула, намираща се на Сахат тепе, Братската могила, Музеят на авиацията и Алеята на космонавтите.

 


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu 

Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени.

Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

 

      

  Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК. За по-голямо удобство може да използвате активното онлайн банкиране на банката.

 

      
Заплатете резервацията си с карта.


Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753