ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Бургас (BOJ)Международно летище Бургас (BOJ)



Летище Бургас е международно летище с IATA код: BOJ. Летище Бургас се намира на 10 км североизточно от град Бургас в бургаския квартал Сарафово. След летище София, бургаското летище заема второ място по пътникопоток в България.

Бургаското летище се намира само на 30 км от едни от най-големите летни курорти в България - Слънчев бряг, Елените, Созопол и Несебър. Това от своя страна води до изключително активен пътникопоток през лятото, затова летището е с предимно туристически чартърeн трафик.

На 04.12.2013г. "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД тържествено отбеляза откриването на новия пътнически терминал на летище Бургас. Новият Терминал 2 на летище Бургас е последна дума на техниката, чийто размери могат да бъдат намалявани през зимата и увеличавани през активния летен сезон. Терминал 2 е построен според нуждите на основните клиенти, като предлага отлични услуги на конкурентни цени.

Терминал 2 на летище Бургас е разположен на площ от 21 000 кв. м, като сградата е проектирана да отговаря напълно на обслужвания трафик. Годишният капацитет на Терминал 2 е 2,7 млн. пътници. Новото съоръжение разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони, простиращи се на около 2000 кв.м. Всички процеси в новата терминална сграда са автоматизирани.

Летище Бургас разполага с една писта 3200 метра. Оперира без прекъсване, седем дни в седмицата без слотове. Летището обслужва повече от 130 дестинации до 58 страни. В услуга на своите пътници летище Бургас предлага: Автоматизирана система за регистрация на пътници и багажи, комфортен VIP салон, професионални услуги за пътници с увреждания, разнообразие от заведения за хранене и магазини за всички пътници и посетители.

От Бургас има редовни линии до София, Лондон и Москва. През активния летен сезон чартърни директни полети се изпълняват до: Берлин, Франкфурт на Майн, Щутгарт, Мюнхен, Дрезден, Лайпциг, Хановер, Хамбург, Амстердам, Копенхаген, Прага, Будапеща, Санкт Петербург, Москва, Киев и още много други градове.

Карта на Летище Бургас

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu 

Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени.

Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.