ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Прага Вацлав Хавел (PRG)Международно летище Прага Вацлав Хавел (PRG)


Международно летище Прага Вацлав Хавел (Vaclav Havel Airport Prague) е с IATA код: PRG. Старото име на летището бе Прага Рузине. Летището се намира на 16 км от Прага. Това е най-голямото летище в Чехия. Летището разполага с 4 терминала, като повечето полети се извършват от терминали 1 и 2, а терминали 3 и 4, поемат извънредни и ВИП полети, както и по-малките самолети.

На международно летище Прага Вацлав Хавел могат да бъдат намерени следните услуги: обменни бюра, магазини, заведения за хранене, конферентна зала, аптека, стая за майки с деца, център за релакс. Летището е достъпно за хора с увреждания. В близост до летището, можете да избирате между няколко хотела.


Транспорт от и до летището

С автобус: Автобуси на Prague Public Transit Co. спират пред терминалите на всеки 10 минути. Билет за пътуване до 90 мин. може да се закупи от залата на пристигащите или от шофьора на автобуса.

С влак: Влаковете на Airport Express свързват терминалите с централната гара на Прага (Praha hlavni nadrazi) на всеки 30 минути, като пътуването отнема между 40 и 50 минути. Гарата има връзка с Line C на градското метро, а пред сградата спират много трамваи, водещи до различни части на чешката столица. С влаковете, тръгващи от централната гара на Прага, може да се пътува, както до повечето големи градове из Чехия, така и до Германия (Мюнхен, Берлин, Дрезден, Хамбург), Полша, Словакия, Унгария, Холандия, Сърбия и Хърватия през лятото.

С автомобил: Улица Lipska свързва летището с улица Evropska при кръстовището R7; по Evropska се стига до центъра на Прага.

С такси: Има две официални компании, предлагащи таксита от летището – Radiocab taxi и AAA RADIOTAXI. С всяка от тях може да се стигне до центъра на Прага.

Карта на Летище Прага

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu 

Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени.

Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.